Crisis Interventie Team (CIT) Zuidoost-Brabant van Veilig Thuis voert Spoedeisende Zorg voor Jeugd uit

Sinds 1 januari 2022 voert Veilig Thuis de spoedeisende zorg uit voor jeugdigen in Zuidoost-Brabant. De nieuwe naam waaronder Veilig Thuis Zuidoost-Brabant Spoedeisende Zorg in het vrijwillig kader gaat uitvoeren is Crisis Interventie Team (CIT) Zuidoost-Brabant. Veilig Thuis Zuidoost-Brabant heeft deze taak overgenomen van JBB.

Het CIT is bereikbaar via telefoonnummer 088-0666987 en cit@vtzob.nl

Wat doet het Crisis Interventie Team (CIT) Zuidoost-Brabant?

Het Crisis Interventie Team (CIT) Zuidoost-Brabant is het aanspreekpunt voor jeugdigen en/of hun ouders die thuis of in de opvoeding een crisis ervaren waardoor het thuis onveilig is. De situatie kan niet wachten. Ook is het CIT bereikbaar voor hulpverleners die een crisis signaleren in een gezin waar een jeugdige bij betrokken is. Het CIT zal, net als SEZ-JBB voorheen, de ‘voordeur’ voor Spoed voor Jeugd zijn als het gaat om de inzet van crisishulp in het vrijwillig kader.

Het team SEZ van Jeugd Bescherming Brabant blijft de voorlopige maatregelen bij jeugdigen (VOVO en VOTS’en) uitvoeren in de regio, evenals de crisishulp voor hun eigen cliënten. Zij blijven bereikbaar onder telefoonnummer 088-0666999.

Off